Mămăligă cu cașcaval Tudia la cuptor

Mămăliga este un fel de mâncare gustos și consistent, iar dacă adăugăm cașcaval Tudia, această rețetă tradițională se va transforma într-un deliciu cremos și aromat ce va fi cu siguranță pe placul tuturor.

Ingrediente :

Mod de preparare:

1. Într-o crăticioară se pune apa la fiert cu sare. Când începe să fiarbă se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă cu un tel. Continuați să amestecați la foc mic. Atenție la stropi pentru că vor începe să sară. Amestecați timp de câteva minute până când mămăliga devine densă.

2. Se ia crăticioara de pe foc și se adaugă untul și smântâna în mămăligă. Se tapetează cu unt tava de cuptor de aproximativ 25-18 cm.

3. Se pune jumătate din cantitatea de mămăligă și nivelați puțin.

4. Se adaugă jumătate din cantitatea de mozzarella/cașcaval ras.

5. Se pune încă un strat de mămăligă și se nivelează. Apoi ultimul strat de mozzarella/cașcaval. La cuptor 25 minute la 180 de grade.

6. Se servește cald cu smântână și bacon rumenit.

Sperăm că această rețetă gustoasă de mămăligă cu cașcaval Tudia la cuptor vă va inspira să încercați și alte rețete pe bază de cașcaval. Vă urăm poftă bună și spor la gătit!

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și cartofii umpluți cu șuncă, cașcaval și telemea Tudia

Vă urăm poftă bună și spor la gătit!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *