Haideți să descoperim împreună o rețetă rapidă de chifle din aluat dospit, foarte gustoase și datorită ingredientelor de calitate folosite la pregătirea lor. Aceste chifle vor fi apreciate de întreaga familie, de la mic la mare.
Ingrediente:
- 250 ml de lapte;
- 30 g de zahăr;
- 7 g de drojdie uscată;
- 1 ou;
- 30 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 1 linguriță de sare;
- 800 g de făină;
Ingrediente suplimentare:
- 100 g de cașcaval Tudia
- 30 g de unt Tudia (pentru uns)
- 1 gălbenuș de ou;
- semințe de mac
Mod de preparare:
Pasul 1: Turnăm laptele într-un bol adânc. Adăugăm zahărul și drojdia uscată și amestecăm totul cu telul. După aceasta, încorporăm oul, uleiul vegetal și sarea.
Pasul 2: Cernem făina direct în bol. Amestecăm aluatul cu o spatulă, cât va fi posibil. După aceea, îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu făină. Modelăm o bilă moale și nelipicioasă de aluat.
Pasul 3: Ungem bolul cu un pic de ulei vegetal și punem aluatul în el. Îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm să dospească la cald, timp de aproximativ 1 oră.
Pasul 4: După aceea, frământăm aluatul timp de 5 minute pe masă, apoi îl împărțim în două bucăți egale și le modelăm în formă de bile.
Pasul 5: Întindem fiecare bilă cu sucitorul, astfel încât să obținem o turtă de grosime medie pe care o ungem cu unt topit și o împăturim în trei părți pe lungime, apoi pe lățime. Le punem pe o farfurie și lăsați-le să se ridice timp de 20 de minute.
Pasul 6: După aceea, întindem fiecare bucată de aluat într-un blat de formă dreptunghiulară și îl presărăm cu cașcaval ras sau brânză.
Pasul 7: Rulăm fiecare bucată de aluat în formă de rulou, apoi îl tăiem în opt bucăți porționate.
Pasul 8: Așezăm viitoarele chifle pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu gălbenuș bătut de ou și presărați-le cu semințe de mac.
Pasul 9: Le coacem în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 25 minute.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul și cașcavalul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare data. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut acest articol, încercați și această rețetă de tort de ciocolată cu ananas și kiwi.