Dacă v-ați plictisit de tartinele clasice, iată o alternativă sănătoasă, gustoasă și foarte versatilă, care va aduce un plus de culoare la mesele festive și nu numai. Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 felii de pâine pentru toast;
- 100 g de cașcaval Tudia;
- 4 linguri de maioneză;
- un cățel de usturoi;
- o conservă de șprot în ulei;
- 4 roșii cherry;
- o frunză de salată verde
Mod de preparare:
Pasul 1: Întindem puțin fiecare felie de pâine cu sucitorul.
Pasul 2: Apoi le tăiem în jumătăți triunghiulare apropiind 2 vârfuri ale fiecărui triunghi și le fixăm cu jumătăți de scobitori.
Pasul 3: Punem bucățile de pâine pe o farfurie. Le uscăm timp de 120 secunde în cuptorul cu microunde.
Pasul 4: Le transferăm pe un tocător de lemn apoi îndepărtăm cu grijă bucățelele de scobitori și lăsăm bucățile de pâine să se răcească.
Pasul 5: Dăm cașcavalul prin răzătoarea mică. Îl amestecăm cu maioneza și usturoiul trecut prin presa de usturoi sau dat prin răzătoarea mică.
Pasul 6: Scoatem peștișorii din ulei.
Pasul 7: Tăiem roșiile cherry felii și frunza de salată verde în bucățele triunghiulare.
Pasul 8: Ungem fiecare bucățică de pâine cu compoziția de cașcaval.
Pasul 9: Punem o bucățică de salată verde, un peștișor și 2 felii de roșie pe ea.
Pasul 10: Așezăm tartinele pe un platou.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți cașcavalul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut acest articol, încercați și această rețetă de prăjitură cu cremă de lămâie.Mai multe informații despre cașcavalul Tudia găsiți aici și aici.