Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de fursecuri cu crustă crocantă și dulce de zahăr în exterior și cu miez moale și în interior, pot fi modelate atât în formă de melc, cât și în formă de spirală, din aluat pe bază de chefir. Încercați și voi acest desert perfect pentru o zi obișnuită în care vreți să vă răsfățați cu ceva dulce.
Ingrediente:
- 350 g de făină;
- 3 linguri de zahăr tos;
- 150 ml de kefir Tudia;
- 70 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 1 ou;
- 1 linguriță de praf de copt;
- 8 g de zahăr vanilat;
- sare (după gust);
- 25 g de zahăr tos (pentru decor)
Mod de preparare:
Pasul 1: Turnăm chefirul într-un bol adânc. Adăugăm oul, sarea, zahărul tos și cel vanilat și uleiul vegetal. Amestecăm ingredientele cu ajutorul telului, timp de aproximativ 1 minut.
Pasul 2: Adăugăm jumătate din cantitatea de făină cernută, praful de copt și amestecăm. După aceea, încorporăm și făina rămasă, frământând aluatul cu mâna. Acesta trebuie să fie moale, omogen și nelipicios.
Pasul 3: Transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl împărțim în 16 bucățele egale. Le modelăm pe toate în formă de biluțe. Le așezăm pe o farfurie și le acoperim cu o folie, ca să nu se usuce.
Pasul 4: Modelăm fursecurile luând o biluță de aluat și întinzând-o cu sucitorul într-o lipie foarte subțire. Cu cât va fi mai subțire, cu atât fursecurile vor avea o textură de foietaj.
Pasul 5: Rulăm biluța în formă de rulou, apoi în formă de spirală. Lipim bine capătul pe partea din spate a fursecului.
Pasul 6: Înmuiem toate fursecurile în zahăr tos și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pasul 7: Le coacem în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 25-30 de minute.
Pasul 8: Le putem scoate din cuptor.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți chefirul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare data. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut acest articol, încercați și această rețetă de clătite dulci cu brânză de vaci dietetică Tudia și stafide la cuptor.
Mai multe informații despre kefirul Tudia găsiți aici și aici.