Astăzi vă invităm să descoperiți o rețetă delicioasă de prăjitură la tavă cu caise și bezea! Pentru a vă bucura din plin de un desert cu fructe de sezon, cu o textură pufoasă și un gust irezistibil, folosiți untul și smântâna Tudia – secretul unui desert reușit și plin de savoare.
Ingrediente pentru prăjitură:
- 150 g unt Tudia moale
- 100 g zahăr pudră
- 6 gălbenușuri
- 1 lingură zahăr vanilat
- coaja rasă de la jumătate de lămâie
- 200 ml smântână Tudia
- 300 g făină
- 1 praf de sare
- 2 linguri praf de copt
- caise
Ingrediente pentru bezea:
- 6 albușuri
- 1 praf de sare
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
- Prepararea aluatului:
Pasul 1: Mixăm untul cu zahărul pudră până obținem o compoziție cu consistență cremoasă.
Pasul 2: Adăugăm gălbenușurile pe rând, apoi încorporăm smântâna, sarea și zahărul vanilat.
Pasul 3: La final, adăugăm făina, praful de copt și coaja de lămâie.
Pasul 4: Tapetăm o tavă de 33×24 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în tavă.
Pasul 5: Nivelăm și adăugăm jumătățile de caise deasupra.
Pasul 6: Lăsăm să se coacă în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute.
- Prepararea bezelei:
Pasul 7: Mixăm albușurile cu sarea și zeama de lămâie până obținem o spumă ușoară.
Pasul 8: Încorporăm treptat zahărul, continuând să mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă.
Pasul 9: Întindem bezeaua peste stratul de caise și lăsăm să se coacă din nou la 150°C timp de 15-20 de minute.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul și smântâna Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut acest articol, încercați și această rețetă de prăjitură cu cremă de cocos și unt Tudia.Aflați mai multe despre untul Tudia aici și aici și smântână Tudia aici și aici.
