https://www.delicatese.net/wp-content/uploads/2024/06/0-61.jpg

Prăjitură la tavă cu caise și bezea     

Astăzi vă invităm să descoperiți o rețetă delicioasă de prăjitură la tavă cu caise și bezea! Pentru a vă bucura din plin de un desert cu fructe de sezon, cu o textură pufoasă și un gust irezistibil, folosiți untul și smântâna Tudia – secretul unui desert reușit și plin de savoare.

Ingrediente pentru prăjitură:

  • 150 g unt Tudia moale
  • 100 g zahăr pudră
  • 6 gălbenușuri
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 200 ml smântână Tudia
  • 300 g făină
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri praf de copt
  • caise

Ingrediente pentru bezea:

  • 6 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 150 g zahăr 

Mod de preparare:

  1. Prepararea aluatului:

Pasul 1: Mixăm untul cu zahărul pudră până obținem o compoziție cu consistență cremoasă.

Pasul 2: Adăugăm gălbenușurile pe rând, apoi încorporăm smântâna, sarea și zahărul vanilat.

Pasul 3: La final, adăugăm făina, praful de copt și coaja de lămâie.

Pasul 4: Tapetăm o tavă de 33×24 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în tavă.

Pasul 5: Nivelăm și adăugăm jumătățile de caise deasupra.

Pasul 6: Lăsăm să se coacă în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute.

  1. Prepararea bezelei:

Pasul 7: Mixăm albușurile cu sarea și zeama de lămâie până obținem o spumă ușoară.

Pasul 8: Încorporăm treptat zahărul, continuând să mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă.

Pasul 9: Întindem bezeaua peste stratul de caise și lăsăm să se coacă din nou la 150°C timp de 15-20 de minute.

Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul și smântâna Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!

Dacă v-a plăcut acest articol, încercați și această rețetă de prăjitură cu cremă de cocos și unt Tudia.Aflați mai multe despre untul Tudia aici și aici și smântână Tudia aici și aici.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *