Aveți brânza de burduf, cașcaval, unt și smântână Tudia în frigider? Atunci, săptămâna aceasta vă propunem să încercați această rețetă de bulz tradițional moldovenesc pentru a vă bucura din plin de gustul produselor noastre, alături de familie și prieteni. Iată care sunt toate ingredientele necesare și modul de preparare pas cu pas:
Ingrediente:
- 250 g brânză de burduf Tudia
- 160 g cașcaval Tudia
- 2 ouă
- 750 ml apă
- 250 g mălai
- 50 g unt Tudia
- 150 g smântână Tudia
- 4 cepe
- 150g bacon crud
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pasul 1: Tăiem ceapa julien și o călim în ulei într-o tigaie.
Pasul 2: Tăiem baconul fâșii și îl călim în tigaie până se rumenește.
Pasul 3: Preparăm mămăliga în mod clasic, adăugând mălai în apă fierbinte în care am pus prealabil untul. Urmărim să obținem o mămăligă mai moale.
Pasul 4: Punem într-un vas un strat de mămăligă, apoi un strat de bacon, ceapă și brânză de burduf mărunțită cu mâna.
Pasul 5: Adăugăm al doilea strat de mămăligă, peste care punem ouăle de prepelită sau de găină, cașcavalul și smântâna în care am încorporat două ouă de găină.
Pasul 6: Totul se pune la cuptor timp de 20-30 de minute la 180-200 grade C.
Pasul 7: Savurăm bulzul cald, cu murături alături.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți brânza de burduf, cașcavalul, untul și smântâna Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut acest articol, încercați și această rețetă de bulete cu cașcaval Tudia.
Aflați mai multe despre brânza de burduf Tudia aici, despre cașcavalul Tudia aici și aici, despre untul Tudia aici și aici și despre smântâna Tudia aici și aici.
